Værd at vide

Grundig afvaskning er vigtigt!

Vil du svømme rundt i andres hudfedt, sved og baciller? Nej, vel ! Derfor er det vigtigt, at du vasker dig grundigt med sæbe inden du tager rent badetøj på og hopper i vandet. Og selvfølgelig bliver du hjemme, hvis du har en smitsom sygdom.

Sådan virker kloren vi tilsætter badevandet.

Jamen holder kloren ikke vandet rent? Jo, der tilsættes klor til at slå bakterier og virus ihjel. Men klor er ikke et mirakelmiddel. Det tager lidt tid, inden det virker, og du kan godt nå at blive smittet af spyt og snot, der flyder i vandoverfladen.

Effekten af filtreringsystemet

Bassinvandet løber i en konstant strøm til et filter, som fjerner uønskede stoffer. Men filtrets kapacitet er beregnet efter, at alle vasker sig, derfor er det vigtigt at vaske sig.

Hvem sørger for, at vandet er i orden?

Du har som badende ansvar for at overholde badereglerne. Friluftsbadets bestyrelse har ansvaret for, at anlægget fungerer, og at klorindholdet kontrolleres.

Jo bedre afvaskning, jo mindre klorlugt og sygdomsrisiko.

Klor nedbrydes af hudceller, sved, urin, creme, makeup, snot, spyt og hvad man ellers kan forestille sig, at vi udskiller, når vi bader. Jo mere skidt der er i vandet, jo mere klor skal der tilsættes, og jo mere generende bliver klorvandet for øjne, hud og slimhinder. En uvasket badegæst forurener bassinvandet.