Om Ulbjerg Friluftsbad

Om Ulbjerg Friluftsbad:

Friluftsbadet i Ulbjerg er et samlingspunkt i sommerperioden, for børn, unge og voksne i Ulbjerg by og omegn.

”Bassinet blev etableret i 1975. Byens byfest ”Kringlefesten” havde skænket årets overskud til Ulbjerg skole med ønske om etablering af et svømmebassin ved skolen. Bassinet kom op at stå ved frivillig arbejdskraft, og udgifter og vedligeholdelse blev afholdt af Ulbjerg skole.

Bassinet blev brugt til svømmeundervisning af skolens ældste elever fra midt i maj til midt i september. Efter godt 36 års brug blev bassinet lukket i 2011. Der var behov for en meget tiltrængt renovering, som Ulbjerg skole ikke havde den nødvendige økonomi til at gennemføre.

Der blevet nedsat en arbejdsgruppe og sidenhen en bestyrelse for at finde midler til genetablering af svømmebassinet, efter der blev givet grønt lys fra Viborg Kommune.

Takket være den store støtte fra borgerne, sponsorerne, frivillige, kommunen, bestyrelsen og arbejdsgruppen, kan Friluftsbadet endelig fungere igen med et nyrenoveret og vedligeholdt svømmebassin.

Vi byder alle familier, borgere og nysgerrige velkommen til at nyde en forfriskende dukkert!

Historisk tidslinje for Friluftsbadet

1975
Etablering af bassinet

Året hvor bassinet blev etableret for Ulbjerg Skole.

2011
Friluftsbadet lukker

Behov for en meget tiltrængt renovering, efter godt 36 års brug i skoleregi, som Ulbjerg Skole ikke havde den nødvendige økonomi til at gennemføre.

2015
Arbejdsgruppe & bestyrelse opstår

Viborg Kommune giver grønt lys for tilladelse om genetablering. Der bliver etableret en arbejdsgruppe og bestyrelse til formål at finde midler til genetablering af svømmebassinet efter stor interasse fra byens beborer.

2017
Genetablering af friluftsbadet starter

Bestyrelsen har samlet 425.000,- fra lokale virksomheder og fonde. Viborg Kommune støtter genetableringen af friluftsbadet gennem bevillinger som gør det muligt at begynde projektet.

2019
Ny indvielse af friluftsbadet

Året hvor Ulbjerg Friluftsbad bliver indviet med et nyrenoveret bassin og faciliteter, takket være den store støtte fra borgerne, sponsorerne, frivillige, kommunen, bestyrelsen og arbejdsgruppen.

2020
Corona nedlukning

COVID-19 restriktioner fra den offentlige myndighed påtvinger friluftsbadet og alle andre aktivitetscentre i landet, til at lukke for en periode.

2022
Nyt solcelleanlæg & varmepumpe til friluftsbadet

Problemer med opretholdelse af varmt badevand. Der bliver af bestyrelsen besluttet at investere i en “grøn” energi- og miljømæssigt løsning, der også kan give besparelser på driften og el-udgifter.

Læs artikler om Ulbjerg Friluftsbad:

Snart tid til den første dukkert i friluftsbadet

Dato: 21 maj 2019 kl. 08:27

Kilde: Viborg Stifts Folkeblad

Læs artiklen her

Flere penge til Ulbjerg Friluftsbad

Dato: 06 maj 2017 kl. 14:00

Kilde: Viborg Stifts Folkeblad

Læs artiklen her

Ulbjerg Friluftsbad blev indviet i flot sommervejr

Dato: Onsdag 05. Juni 2019

Kilde: Vesthimmerlands Avis

Læs artiklen her

Indvielse af Ulbjerg Friluftsbad en succes

Dato: 17/06-19

Kilde: Ugeavisen Skive

Læs artiklen her